Magiske Svolvær

Som den største byen i et av verdens beste øyriker kan Svolvær tilby mye for de som er litt eventyrlysten. Superlativene vil nok hagle når du bestiger fjelltopper eller nyter naturen du finner her.

De siste årene har det blitt mer og mer populært å besøke Lofoten, enten med båt, eller fly. Å kjøre fra øy til øy vil gi deg mange timer med fantastisk natur. Du trenger ikke å bekymre deg for kjedelige øyeblikk selv om du sitter å venter på at en regnskur skal gå over. Da kan du benytte tiden til å oppdatere instagram eller spille litt på sider som Folkeriket casino takket være det raske internett som er tilgjengelig.

A magiske

Unsplash

Toppturene

Når du er ute i naturen er det alltid vakkert å få med seg de beste utsiktene, og da må du opp i høyden. Det er tilrettelagt flere stier og guidede turer på de forskjellige fjellene. Noen krever litt mer erfaring, men takket være en sherpatrapp vil det være mulig for de fleste å komme seg opp.

Fløya og Djevelporten

Rett utenfor Svolvær sentrum finner du Fløya og Djevelporten, starten på stien vil føre deg til sherpatrappen, den fører deg til topps. Det er flere steder du kan slappe av og ta en pust på underveis, så ikke vær redd for å spasere de 590 moh. Turen vil gi deg en fantastisk utsikt over byen Svolvær.

Svolværgeita

Med samme startpunkt som Fløya og Djevelporten, men etter den første stigningen vil du holde til høyre, da kommer du til Svolværgeita. For de som er ekstra klatre glade og har erfaring vil det gi en fantastisk opplevelse å nå toppen.

Her kreves det tau og klatreutstyr, men om du føler deg litt usikker er det flere guider som vil hjelpe deg. For mange vil nok det å hoppe mellom de to hornene gi minner for livet.

Reinebringen

Om du ønsker deg det mest utrolige bilde til din facebook eller instagram samling, da må du opp på Reinebringen. Trappen opp er på bare 900 meter og med 444 moh. så får du en utsikt som andre kan bare drømme om.

Tuva

Med sin kombinasjon av bratte fjell, utsikt over havet, og alle øyene som du ser på veien opp Tuva vil du få en god følelse av hva Lofoten har å tilby. Toppen er på 477 moh. og kan fullføres av alle som går litt til vanlig. Tuva er også et populært område for frikjøring på ski om vinteren.

Havoverflaten

Etter du har vært på toppen, så kan du utforske så mye av det du har sett ned på. Enten det er fisketurer, spasere i vannkanten, eller kanskje dra på havørnsafari fra en rib, du kan få alle de beste opplevelser når du først utforsker alt som Lofoten tilbyr.

Enten du er i en rib, padler i kajakk, eller går langs vannet vil du kunne se de utrolige populære rorbuene som er avbildet på veldig mange postkort, selve kjennetegnet på historiske bygninger i Norge.

A nordlys

Pexels

Aurora Borealis

For mange vil nordlyset være en av de mest fascinerende ting du kan se på himmelen. Nordlyset som vi kaller det på folkemunne kan sees fra Lofoten. For å være best mulig forberedt kan det å booke en guidet tur være det lureste, da vil du få den optimale opplevelsen av lokalkjentes kunnskaper.

Oppsummert

Alt dette sørger for at en tur til Lofoten og Svolvær vil gi deg og ditt turfølge opplevelser og bilder for livet. Du vil se hvor vakker, ja, magisk naturen kan være. Fra himmelen, til fjelltopper, til strandkanten, og så til vanns, Lofoten og Svolvær vil by på utrolige naturopplevelser.