5 Ting du kan gjøre i Svolvær om sommeren

michael dam 258179 unsplash

 

Svolvær kan være en spennende destinasjon, men det er også en høy risiko for at været snur raskt. Da kan det være lurt å ha et knippe aktiviteter på plass som passer til alle typer vær. Vi har sett nærmere på noen populære attraksjoner du kan planlegge for neste gang du reiser til Svolvær.
Uansett om du foretrekker museer, fjelltopper eller et fjordcruise har Svolvær noe å by på for alle. Nord-Norge er nemlig en av de mest unike destinasjonene i Norge, så vi er sikker på at alle vil finne noe verdt å besøke på listen vår.

Backup for dårlig vær

Det er ingen hemmelighet at været kan være nådeløst i Nord-Norge og da kan det være lurt å ha en solid backup for dager innendørs. Heldigvis finnes det en rekke kasino som tilbyr et bredt utvalg spill for alle preferanser. Dermed kan du drømme deg bort til en destinasjon med bedre vær mens du venter på at tåka skal lette fra Svolværgeita.

Lofoten Krigsminnemuseum

Selv om de fleste forbinder Lofoten med høye fjell og majestetiske fjorder, men de har også en av de største museene bestående av Norges største samling fra andre verdenskrig. Lofoten Krigsminnemuseum er en imponerende samling for alle som har en interesse for historie. Her kan du finne uniformer, gjenstander, og ikke minst et omfattende utvalg litteratur. Skulle du ønske å lære mer om denne perioden, eller bare finne noe å bruke en innendørs dag på, så vil du uansett få en fantastisk tur på museum.

Svolværgeita

Skulle du derimot foretrekker litt mer luftige plasser enn et museum, så kan kanskje 356 meter over havet høres mer fristende ut? Svolværgeita er en fjelltopp som raskt har blitt blant de mest populære destinasjonene for eventyrlystne turister. Her kan du nyte en uslåelig utsikt over Lofoten og de tilhørende øyene. Imidlertid er dette en tur for viderekommende, og du bør alltid forsikre deg om at været er passende for en topptur.

Ribtur

Sist, men ikke minst kan du oppleve de majestetiske fjordene Lofoten har å by på gjennom lynrask hastighet. Båtturer er en av de mest populære aktivitetene for turister i Svolvær og kan by på en rekke spennende muligheter. Ikke bare kan du oppleve fjordene, men om du er heldig kan du også oppdage både sel og spekkhogger. Her finnes det en rekke ulike aktører som tilbyr båtturer, noe som betyr at du raskt kan finne en som er i nærheten av der dere holder til.

Oppsummering

Svolvær er en utmerket destinasjon i Norge, og en av de mest besøkte i Norge. Dette kan skyldes den unike kombinasjonen av historie, natur og ikke minst spenning. Destinasjonen har alt fra toppturer og eksotiske matopplevelser til båtturer, historiske museum og natur. Uansett om du vil oppleve en unik aften eller bare ha en god destinasjon for hele familien, så vil Svolvær være et utmerket utgangspunkt. Herfra kan du også utforske de øvrige områdene i regionen ved hjelp av flere ulike ferjer og båter.