Favorittlagene til å vinne EM 2020 i fotballEM i fotball er i gang og mange er sikkert interessert i å se hvem som vinner denne store sportsbegivenheten som kommer kun hvert fjerde år. Dessverre ble ikke Norge med denne gangen heller, og gjorde det begredelig i kvalifiseringen. Men det kan likevel være spennende å se hvem som stikker av med den gjeve tittelen i år, så vi skal gå gjennom hvilke lag som har størst potensialet, og formen til hver av lagene før EM. 


Belgia- Etter å meie ned all konkurranse i Gruppe I i kvalifiseringen, har Belgia blitt en av de fire favorittene til å vinne hele EM. Med 40 mål i kampene og bare 3 inn, samt at de har hatt 6 strake seire før EM, er det mange eksperter som mener at laget er sterkt nok til å hamle opp med storheter som både Frankrike og Italia. 

Selv om tallene kanskje ser imponerende ut, var det ikke all verden av motstand de møtte i Gruppe I, og de fleste målene kom i kampene mot Kypros og San Marino. Likevel sitter de med en odds på 6.5 hos betting sider for å vinne hele EM. De kommer seg mest sannsynlig ut av gruppespillet, men det skal mye til for at de stikker av med pokalen i år. 


England- The Three Lions har hatt en imponerende oppkjøring til EM og scoret 37 mål i gruppe A i kvalifiseringen. Dette er faktisk flere mål enn alle de andre lagene i gruppen greide til sammen. Troppen er fylt til randen av talentfulle spillere, og Harry Kaine, Raheem Sterling, og det unge talentet Phil Foden som har briljert for Manchester City. 


Dessverre har England aldri kommet til finalen i et UEFA EM. Så vi håper at sider som f.eks. comeon.com har rett i år med å sette 6 i odds på at de vinner hele greia, noe som gjør de til den tredje største favoritten i mesterskapet. 


Italia-  De er den nest største favoritten til å vinne hele EM, og mye av årsaken er hvordan de meide ned konkurransen i kvalifiseringskampene. Etter ti kamper endte de opp med 12 poeng foran andreplassen i gruppe J som var Finland, men vanvittige 37 mål og fikk bare fire i eget nett. 


I tillegg er laget ubeseiret i hele 25 kamper på rad, så troppen til hovedtrener Roberto Mancini er virkelig i slaget for tiden. Oddsen for at Italia vinner hele EM er på 6 hos de fleste sportsbetting sider. 


Frankrike- Det er ingen tvil om at Frankrike er den store favoritten ettersom de stiller med mange av stjernene som første laget til seier i VM i 2018. Med kapteinen Didier i boksen er det svært utfordrende å få noe poeng mot dette laget. 

Riktignok møtte de lite motstand i kvalifiseringen til EM med kun 1 tap og 8 seire, og greide å score 25 mål på disse kampene og fikk bare 8 imot seg. Så det skal bli spennende å se om de greier å hamle opp med sultne lag som Italia, Belgia og England. Frankrike har odds på 4.5 for å vinne hele mesterskapet.