Hva er en trading app og hvilken er egentlig den beste?

Med en trading app kan du enkelt kjøpe og selge aksjer via mobilen – men hvilken er den beste? Her finner du markedets mest populære aksjeapper!

Beste trading apper 2021

En trading app er en mobilapplikasjon hvor du kan kjøpe og selge aksjer. Den fungerer altså som en vanlig nettmegler, bare at du bruker mobilen istedenfor PC-en. Den største fordelen med å bruke mobilen er at du kan gjennomføre handler lynraskt, uansett hvor du befinner deg!

Spesielt for aktive tradere er dette gunstig, da ørsmå faktorer kan føre til enorme prisendringer på usedvanlig kort tid. Med en app kan du enkelt kjøpe eller selge – alt ettersom hvordan markedet beveger seg, noe som gir større sjanse for høyere avkastning.  

Hva bør en trading app inneholde?

En app bør inneholde akkurat samme funksjoner og verktøy som en vanlig handelsplattform. I hovedsak burde desktop versjonen og mobilapplikasjonen være helt lik. Så, er det slik at innholdet og hvor god appen egentlig er, varierer veldig. Noen apper er meget funksjonsrike, mens andre kun forbeholdt enkle kjøp og salg

Dette burde en god trading app inneholde:

  • Et stort utvalg av aksjer, fond (ETF), krypto, råvarer og indekser.
  • Tilgang til analyseverktøy som for eksempel grafer over kursutviklinger.
  • Å kunne gjennomføre innskudd og uttak direkte i appen.
  • Tilgang til et sosiale nettverk hvor tradere kan lære av hverandre.
  • Mulighet til å handle i prisbevegelser (CFD) i tillegg til å kjøpe for å eie (Vanlig aksjehandel).
  • Verktøy for å redusere tap og sikre gevinster.

Plattformer som eToro, Nordnet og Capital tilbyr nettopp dette, og er derfor markedets mest populære. Disse aktørene har applikasjoner som er identiske med desktop versjonen, og de har alle et godt utvalg, rikelig med funksjoner til analyse, og enestående verktøy for risikostyring.

Så kommer det store spørsmålet – hva er beste aksje app for deg?

Det er en rekke faktorer du burde vurdere for å finne en app som passer deg, men særlig gebyrer og avgifter, samt din strategi og risikotoleranse burde ha betydning for valg av app.

Slik finner du beste trading app:

  • Vurder gebyrer og avgifter: Dette er viktig! Høye gebyrer vil på sikt spise opp gevinstene dine.
  • Vurder egen investeringsstrategi og mål: Vil du kjøpe for å eie aksjer over en lengre periode, eller ønsker du å spekulere i prisbevegelser for å oppnå gevinster på kort sikt?
  • Vurder egen risikotoleranse: Hvor høy risiko er du tilfreds med?
  • Vurder investeringsmulighetene: Hva ønsker du å investere, og i hvilket marked og region?

eToro for eksempel tilbyr noen for alle – altså både nybegynnere som ønsker lav risiko, og erfarne som er tilfreds med høyere risiko. De har også størst utvalg, flest funksjoner- og verktøy, samt de laveste prisene. I tillegg er det verdens største sosiale handelsnettverk, hvor millioner av brukere har oppnådd eventyrlige gevinster, takket være funksjonen «Copytrading». 

Nordnet derimot har størst utvalg av norske aksjer og fond, og passer derfor godt for Norske investorer, mens en plattform som Capital er skreddersydd for aktive tradere. Dette fordi alle handler MÅ skje gjennom CFD-er og med giring. Dette er perfekt for spekulanter som er tilfreds med høy risiko for å eventuelt kunne oppnå høye gevinster på kort sikt.