Hjemme hos familien Sørensen

 

«Hjemme hos» familien Sørensen Linchausen i Svolvær!
 
Torsdag 22/3-12
 
Øyvind, Henriette, Geir og produsent Annette ankom Svolværbrygge klokka halv tre torsdag ettermiddag og der ble vi tatt godt imot av Event Lofotens handlekraftige og sjarmerende menn Jim og Espen. Det var et yrende liv på brygga og ikke vanskelig å legge merke til at Svolværs innbyggere ladet opp til VM i skreifiske som skulle finne sted samme helg! Med utsikt over fiskebåter, høye snødekte fjell og tørrfiskhjeller inntok vi en bedre lunsj på brygga! Lofotposten var også hjertelig til stede og foreviget øyeblikket.
 
Etter dette gikk turen videre til den fantastiske funkisvillaen til familien Sørensen
Linchausen som ligger i hjertet av Svolvær Sentrum. 400 kvadrat var vasket og shinet  trengsel og vi ble møtt i døra av en bukett med rause og fine folk! I tillegg til familien som består av mor Ann-Iren, far Jan-Erik, storesøster Erika og tvillingene Julie og Fredrikke, var mormor, samt venneparet Kjersti og Martin også til stede. De disket opp med champagne og vi fikk servert stekt torsketunge, hvalgryte og Bacalao!
 
Etter dette tok gutta fra Event Lofoten oss med på ”Spansk aften” som fant sted på Thon Hotellet i byen. En ny vin, ”Baron De Lay” skulle lanseres og vi fikk nok en gang servert mat som gjorde inntrykk!
 
Fredag 23/3-12
 
På plass på kjøkkenet til Sørensen Linchausen klokka 0500 klar til sending!
 
Etter et par kopper kruttsterk kaffe kickstartet vi sendingen med godmorgenrop fra hele familien, som hadde en ekstra tidlig start på dagen pga vårt bøsøk.
 
Familien bidro sterkt til med stemning og engasjement hele veien: Tvillingene fant bløfferen i ”Bløffmakerne”, Herr og fru Sørensen Linchausen konkurrerte mot hverandre i kjønnsduellen, og far Jan Erik fortalte gamle fiskeskrøner. Vi hadde også invitert den lokale revyhelten Harald Varvik Johansen til sendingen, og han fortalte som seg hør og bør ramsalte groviser fra Nordland!
 
Helt til slutt dukket ordfører Eivind Holst opp og fikk overrakt en Morgenklubben-plakett som bevis på at Svolvær blant de vakre perlene i Norge Morgenklubben har besøkt på sin ”Hjemme hos”-turné.
 
Klokken 11 tok vi et tårevått farvel med familien Sørensen Linchausen som vi allerede hadde rukket å bli veldig glad i!
 
Svolværbesøket vårt ble avsluttet med en fantastisk tur med ”RIB” ut til Skrova, en liten øy som ligger like utenfor Svolvær. Der fikk vi smake på lokale spesialiteter som rå hval og hvalbiff. Nam!
 
Takk for oss, vi kommer gjerne igjen!