Spennende Svolvær?

 Foto: Helene Eide

Svolvær blir stadig større favoritt hos turistene som kommer til Norge. Det er jo ikke helt uten grunn når man tenker på alt det spennende man kan gjøre der.

Lofoten er et sted som har blitt veldig populært for turister de siste årene. Antagelig fordi det har blitt satset mye på å få turismen opp til Nord-Norge. I Lofoten ligger tettstedet Svolvær og det er her du finner Svolvær Lufthavn hvor du finner avganger til Bodø og Oslo. Det bor ikke mer enn ca. 5000 mennesker i Svolvær men det er det største befolkningsstedet i Lofoten. Svolvær er også kalt Lofotens hovedstad,  Lysets by og Norges minste storby.
 

Hva kan du gjøre i Svolvær?

I Svolvær og Lofoten finnes det ekstremt mye du kan gjøre. Det er et spennende kulturliv i området, så du kan få med deg kunstutstillinger og konserter for å nevne noe. Men noe av det mest spennende er alt du kan gjøre utendørs. Naturen i seg selv er fantastisk og grunn god nok til å besøke både Svolvær og Lofoten.

En ting du også bør prøve å få med deg er nordlyset. Det finnes egne turer for dette der man reiser sammen grupper og guide til steder der guidene vet at det er store sjanser for å se nordlyset utfolde seg på himmelen. Dette kan også være veldig avhengig av været så bestill gjerne hos noen som kan la deg reise ut en annen dag om været er dårlig den dagen du har bestilt, og mens du venter på bedre vær kan du besøke comeon og få en bonuskode for å prøve det nye alternativet for digital underholdning for de som liker å spille online

En annen ting du kan gjøre er å reise på en gruppetur med fokus på foto av Lofoten. Her reiser dere rundt på Lofoten og blir kjent med området. Langs veien finnes det enormt mange flotte motiver for den som er glad i å ta bilder. Denne turen kan tas både på vinteren og sommeren. Turen tar 6-7 timer og du får virkelig nyte det arktiske lyset og de vakre naturmotivene.
 

Noe som som du virkelig bør vurdere når du reiser til Svolvær og Lofoten er Hvalsafari. Norskehavet er et perfekt sted for hval ettersom det biologisk sett er veldig produktivt. På en hvalsafari kan du se spekkhoggere og andre typer hvaler møtes i grupper for å spise. En annen safari som bør nevnes er ørnesafari i RIB båt.
 

I Svolværområdet finnes mange gallerier med kjente kunstnere man kan besøke, Nordnorsk Kunstner-senter på torget i Svolvær, Galleri Dagfinn Bakke i Svolvær sentrum, Galleri Espolin i Kabelvåg, Galleri Gunnar Berg på Svinøya, Galleri Lille Kabelvåg og Galleri Stig Tobiassen i Svolvær sentrum. Kjører man til Henningsvær, ca. 20 min. fra Svolvær kan man besøke Galleri Lofotens Hus som stiller ut malerier av kunstnere som blant annet,Gunnar Berg, Otto Sinding og H.M. Dronning Sonja.
 

Er du glad i å gå turer på fjellet? Da bør du sjekke ut Svolværgeita som er det best kjente symbolet på både Lofoten og Svolvær. Her kommer det fjellklatrere fra hele verden for å hoppe mellom de to hornene som utgjør toppen av fjellet. Svolværgeita ligger på sørvestsiden av Fløya og er en 150 meter høy fjelltopp. I samme området finner du også Djevelporten og Frosken. Djevelporten er en steinformasjon som ligger over en svær kløft i fjellet. Det er fullt mulig å klatre opp og sette seg på denne steinen. Det er relativt godt merkede stier i områdene her, så det skal være lett å finne frem også. På toppen av Fløya får du fantastisk utsikt over Svolvær og deler av Austvågøy.
 

Med andre ord, det finnes mye spennende man kan gjøre i Svolvær og Lofoten, uansett lommebok og fysisk form. Alt er avhengig av hva du ønsker å fylle besøket ditt med og hvor flink du er å planlegge reisen din. Gjør masse research og bestill gjerne ting på forhånd.

 


 

comments