Nå kan Teslas biler hente deg på egenhånd

 A tesla 1

Foto: Tesla, klippet fra Ny Teknikk 

La deg parkere selv og hente deg når du er ferdig. Det er den store nyheten når Tesla oppgraderer programvaren.

 

Tesla har som mål å levere 100.000 biler for første gang dette kvartalet. Dette er dokumentert av en e-post Elon Musk skrev til sine ansatte, og som nettstedet Electrek fikk . "Det er en utrolig spennende milepæl for selskapet vårt," sier Musk i e-posten. Aksjen steg 6 prosent i løpet av torsdag.
Samtidig rullet Tesla ut sin hittil største programvareoppdatering, passende nok kalt 10.0. En av de største nyhetene i oppdateringen er at noen Tesla-modeller vil kunne navigere på parkeringsplasser og parkere seg selv. Eieren skal også kunne ringe bilen sin - funksjonen kalles derfor Smart Summon - så lenge den er synlig for eieren. Dette er en oppdatert versjon av Summon som Ny Teknik har skrevet om tidligere
Det er den perfekte funksjonen for alle som har en fullsatt handlekurv, som sliter med et bøllete barn eller bare ikke vil gå til bilen når det regner," skriver Tesla på hjemmesiden sin.
Men, legger Tesla til: "Alle som bruker Smart Summon er alltid ansvarlige for bilen og må hele tiden overvåke den og omgivelsene."
Denne funksjonen er bare tilgjengelig for de med Tesla-modeller utstyrt med full selvkjøringsevne, eller avansert autopilot.
Flere av nyhetene i 10.0-oppdateringen dreier seg om underholdning. Model S, Model X og Model 3 får støtte for Netflix og Youtube via Tesla Theatre. Også Spotify Premium blir tilgjengelig og en ny funksjon.


 

Været

 

Clean up Lofoten

 

Hva selger Svolværingan på Finn.no

Klikk på bildet for å se.

 

Lysets By på Facebook

Ledige stillinger i Vågan

Siste Nytt

25. november 2020

 • Ny jobb i Svolvær
  Women's Clothing Store. Svolvær musikkforening. Musician/Band. Jordbærpikene (Alti Svolvær). Cafe. Livsglede for Eldre Vågan. Community Service.
 • Takk, Ole Mindor
  Eg tuslar inn i resepsjonen på hotellet i Svolvær og rekk så vidt å presentere meg for resepsjonisten før ein herremann i sofaen bak meg bryt inn; «Å ja ...
 • Svolvær Musikkforening - Nå blir det jul
  Svolvær Musikkforening med venner spiller julen inn! Tradisjonen tro inviterer Svolvær Musikkforening igjen til julekonsert, sammen med deres ...

Annonse

norgescasino172x240n

norskeautomater172x240

Siste fra NRK Nordland

NRK logo
 • Åtte poeng til Korgen
  Korgen sentralskole tok i dag med seg åtte poeng i Klassequizen. Laget bestod av Isak Trongmo, Mathias Lenningsvik og Carmen Tustervatn. Med kun to skoler igjen er det nå klart at Tjongsfjord og Rognan er to av fire skoler i fylkesfinalen.
 • Se kveldens siste TV-nyheter
 • Bil totalskadd
  En bil ble totalskadd da den begynte å brenne på Sortland. Brannen er nå slukket. Bilen står fremdeles i veibanen, men bilberger er på vei. Politiet har opprettet sak.
 • Trekker oppsigelsen
  I forrige uke opplyste Helgelandssykehusets kommunikasjonsavdeling at fagsjef Ida Bukholm hadde sagt opp sin stilling. Bukholm opplyste at vilkåret for å si opp, var at foretaksledelsen skulle informere om at de hadde bedt henne gjøre det med bakgrunn i en epost hun som fagsjef hadde sendt til Helsetilsynet 16. september, uten å legge ledelsen på kopi. Nå bestrider Bukholm gyldigheten av oppsigelsen, og har koblet inn legeforeningen, skriver Rana Blad.
 • Vil ha ett superfylke i nord
  Troms og Finnmark venstre har foreslått å slå sammen alle tre fylker i nord til ett «superfylke». Målet er å roe ned intern uro. Leder Ida Gudding Johnsen i Nordland venstre synes det er en god ide.