Slik tilpasser du CV-en din når du søker stillinger der du jobber remote

Arbeidsmarkedet er i konstant endring, og alt flere stillinger utlyses som helt eller delvis remote. Å kunne jobbe fra hvor som helst i verden kan være et fantastisk gode, men da må du selvfølgelig klare å skille deg ut i den store mengden av kandidater.

I dag er det uvanlig at en CV faktisk skrives ut på papir og sendes til noen, i nesten alle tilfeller leveres den digitalt. Samtidig stiller det å søke på jobber der du kanskje sjelden eller aldri vil møte arbeidsgiver ekstra krav til både en god cv mal, og din egen innsats med å gjøre CV-en din perfekt.

Lag CV-en spisset mot digital kompetanse og den spesifikke stillingen

Hvis du skal utføre oppgaver for en arbeidsgiver remote, er det selvfølgelig ekstremt viktig å kommunisere til arbeidsgiveren at du kan håndtere disse forutsetningene uten problem:

 •     Vær nøye med å inkludere LinkedIn-kontoen din, og dessuten andre relevante lenker til steder der du har profilert deg på nett. Det kan handle om for eksempel profilen din forskjellige freelance-  sider, eller bransjespesifikke nettsteder som GitHub.
 • •     Husk å legge vekt ved tidligere erfaringer med å jobbe selvstendig. Det er lett å overse dette, men i Norge er det for eksempel to tredjedeler av ansatte som ikke engang har mulighet å benytte seg av hjemmekontor eller tilsvarende løsninger utenfor en fast arbeidsplass.
 •             •     I en søknadsprosess med søkelys på digitale ferdigheter og uavhengighet, er det
              lurt å kutte hardere enn vanlig i gammel historikk. Unngå selvfølgelig alt for store
              uavklarte hull i CV-en, men det er ikke  nødvendig å inkludere alle småjobber opp
              gjennom historien.

Med disse detaljene på plass vil du ha en større sjanse til å komme deg videre i prosessen.

Utfordringer med å skille seg ut i digitale søknadsprosesser

Alle søknadsprosesser er utfordrende, og det er ikke uvanlig å måtte konkurrere med flere hundre andre kvalifiserte søkere. Når du søker stillinger der du får lov til å jobbe remote, må du regne med at det er enda flere søkere.

Selv i norske rekrutteringskanaler som Finn.no er det 70 % som bruker egne HR-systemer som en del av rekrutteringen. Fra den samme statistikken fremgår det at det bare er 10 % som benytter seg av gammeldags prosesser der søknaden mottas via e-post. Dette medfører dessuten at såkalte Applicant Tracking Systems, som ofte forkortes ATS, ofte behandler søknader lenge før et menneske kommer inn i bildet. Det gjør det ekstra viktig at CV-en din er maskinlesbar på en god måte. Det betyr at du både må bruke korrekt terminologi som systemet kan forstå, og dessuten prøve å speile utlysningen i så stor grad som mulig.

Samtidig som du skriver CV-en din slik at den blir mest mulig lettlest for en datamaskin, må du selvfølgelig ikke glemme å tilpasse den til mennesker som skal lese den i neste steg. En god CV-mal hjelper deg en god bit på vei, og viser deg dessuten hvordan du kan tilpasse CV-en til akkurat den stillingen du søker. Uansett sammenheng er det viktig å passe på at den er enkel og lettlest. Bruk en enkel font, og del opp innholdet med overskrifter, punktlister og lignende. Samtidig er det viktig å passe på at innholdet er i sentrum, så igjen er det fornuftig å benytte seg av en ferdig mal som du kan tilpasse.

Også i forhold til hvilket språk du benytter deg av er det viktig å huske på at CV-en din kanskje er den eneste muligheten du får til å vise frem personligheten din. Bruk derfor et konsekvent, klart, tydelig og direkte språk, så lander du kanskje drømmejobben.

 


 

Været

 

Clean up Lofoten

 

Hva selger Svolværingan på Finn.no

Klikk på bildet for å se.

 

Lysets By på Facebook

Ledige stillinger i Vågan

Siste Nytt

25. november 2020

 • Ny jobb i Svolvær
  Women's Clothing Store. Svolvær musikkforening. Musician/Band. Jordbærpikene (Alti Svolvær). Cafe. Livsglede for Eldre Vågan. Community Service.
 • Takk, Ole Mindor
  Eg tuslar inn i resepsjonen på hotellet i Svolvær og rekk så vidt å presentere meg for resepsjonisten før ein herremann i sofaen bak meg bryt inn; «Å ja ...
 • Svolvær Musikkforening - Nå blir det jul
  Svolvær Musikkforening med venner spiller julen inn! Tradisjonen tro inviterer Svolvær Musikkforening igjen til julekonsert, sammen med deres ...

Annonse

norgescasino172x240n

norskeautomater172x240

Siste fra NRK Nordland

NRK logo
 • Åtte poeng til Korgen
  Korgen sentralskole tok i dag med seg åtte poeng i Klassequizen. Laget bestod av Isak Trongmo, Mathias Lenningsvik og Carmen Tustervatn. Med kun to skoler igjen er det nå klart at Tjongsfjord og Rognan er to av fire skoler i fylkesfinalen.
 • Se kveldens siste TV-nyheter
 • Bil totalskadd
  En bil ble totalskadd da den begynte å brenne på Sortland. Brannen er nå slukket. Bilen står fremdeles i veibanen, men bilberger er på vei. Politiet har opprettet sak.
 • Trekker oppsigelsen
  I forrige uke opplyste Helgelandssykehusets kommunikasjonsavdeling at fagsjef Ida Bukholm hadde sagt opp sin stilling. Bukholm opplyste at vilkåret for å si opp, var at foretaksledelsen skulle informere om at de hadde bedt henne gjøre det med bakgrunn i en epost hun som fagsjef hadde sendt til Helsetilsynet 16. september, uten å legge ledelsen på kopi. Nå bestrider Bukholm gyldigheten av oppsigelsen, og har koblet inn legeforeningen, skriver Rana Blad.
 • Vil ha ett superfylke i nord
  Troms og Finnmark venstre har foreslått å slå sammen alle tre fylker i nord til ett «superfylke». Målet er å roe ned intern uro. Leder Ida Gudding Johnsen i Nordland venstre synes det er en god ide.