Nytt Hotell i Svolvær

A nyttHotell

Et nytt hotell er under planlegging i Svolvær havn. Her kan det bli opptil 270 rom, men i alle fall 175, alt etter hvilken løsning man lander på til slutt. Hotellet kommer der VM i skreifiske har hatt base.

Det er kaikanten Eiendom AS som står bak prosjektet og en av interessentene her er lakseoppdretter Ulf Ellingsen fra Skrova. Bygget planlegges med utgangspunkt i «Kjølelager-tomta», der mange har vært innom under VM i skreifiske for å se på største fisk. Planene vil kanskje ta hensyn til dette og bevare deler av de gamle byggene og da blir det ikke maksimalt antall hotellrom.

Foreløpig jobber man ut fra prisantydning på rompris mellom 1,4 og 1,7 millioner. Det betyr at prosjektet vil ende opp med prislapp på et sted mellom 250 og 500 millioner kroner, før det står ferdig til å ta imot nye gjester.

Fra arrangørene av VM i skreifiske er det så langt kommet positive reaksjoner. Med 600 påmeldte deltakere i år, var det 100 som hadde vansker med å finne ledig hotellrom. Det er allerede mange hotell i Svolvær, men det ser ut til å være marked for enda flere.

Første etasje kan bli avsatt til en «urban kultursal» og det gir mulighet for at VM i skreifiske fortsatt kan ha sin base på samme sted som tidligere.

Opprinnelig hadde utbyggerne planer om leiligheter i dette området, men her er mangel på parkeringsplasser og uteareal for friområde og lek. Dermed ender man trolig opp med et hotell, som kanskje kan gi Lofoten 270 nye hotellrom.

 Presseklipp: