"Tutta" vil ha LPGA-turnering til Lofoten

Suzann Pettersen håper snart å få på plass en LPGA-turnering i Norge.
Til magasinet Norsk Golf sier "Tutta" at de nå jobber med å få inn pengene til å gjennomføre et slikt arrangement.

Hun vil derimot ikke avsløre hvor de ønsker å avholde turneringen, men ifølge Norsk Golf skal Lofoten være mest aktuelt.

Hun ønsker ikke å røpe hvem hun har med seg på laget for å få til en turnering i moderlandet. Men å arrangere en turnering er langt fra gratis.Suzann Pettersen vil ha LPGA-turnering til Norge. Etter det Norsk Golf kjenner til, er Lofoten Links sannsynlig destinasjon. (Foto: Tom Erik Andersen/Norsk Golf)
Suzann Pettersen jobber med å få på plass en LPGA-turnering til Norge.
 
– Vi har faktisk kommet så langt at vi snart kan slippe planene om å få en LPGA-turnering til Norge, sier Tutta til Norsk Golf.
 
– De sier at hvis du har en turnering med en million dollar i prispenger, så koster det 2,5 millioner totalt (cirka 20 millioner kroner.) Dette avhenger litt av hvilket nivå vi legger turneringen på, sier hun og legger til at jobben ligger i å finne pengene.
– Vi må få sponsorer på banen, og det må være sponsorer som tenker langsiktig. LPGA er ikke interessert i å ha dette som et enkeltarrangement, men et med kontinuitet. Skal vi få en turnering til Norge, bør det være på to- til-treårskontrakt, sier hun.
 
Den norske golfstjernen ønsker ikke å røpe aktuelle banenavn, men ifølge Norsk Golf er Lofoten mest aktuelt.

Ifølge leder for Lofoten Golf Links på Gimsøy, Frode Hov, er anlegget 95 prosent klart for å kunne ta unna et LPGA-arrangement.
 
 Frode Hov bekrefter at Lofoten Links har vært i jenvlig kontakt med «Team Tutta». (Foto: Tom Erik Andersen/Norsk Golf)