Sykkel i Lofoten, inspirert av Tour de France

Foto: Pixabay

 

Lofoten er et svært vakkert område og tiltrekker seg både nordmenn og tilreisende. Området er spesielt populært blant sykkelentusiaster, mye fordi man kommer tettere på den vakre naturen og de ulike severdighetene. Her kan du se bølgene renne innover stranden, hvite strender, fisk som henger til «tørk», måker som surfer på vindene, sol, regn og vakre fjell og øyer som stikker rett opp fra havet.

Europeere flokker til Lofoten for å sykle, og den generelle sykkelinteressen har også de siste årene opplevd stor oppgang. Noe av grunnen til dette kan være det miljøvennlige aspektet ved sykling, men også at sporten har blitt popularisert gjennom viktige turneringer som Tour de France. Denne konkurransen har nemlig inspirert mang en nordmann og europeer til å kjøpe sykkeltrikot og racer-sykkel.

Av denne grunn har også flere av de mest kjente syklistene blitt helter og forbilder for sykkelentusiaster rundt om i Europa.

En favoritt hos bookmakerne

Tour de France er en favoritt blant bookmakere på grunn av den tette konkurransen og de ihuga fansen. Det er vanskelig å avgjøre hvem som stikker av med seieren, men oddsen hos https://extra.bet365.com/news/nn/ viser at Chris Froome fra de forsvarende mesterne Sky har 2, 37 i odds for å stikke av med den gule trøyen. Etter denne klare favoritten er det et tydelig gap opp til Quintana på andreplass med 8, 50 i odds. Dermed er det liten tvil om at Froome er favoritt.

Sky Team er favoritter

På tross av at Sky har gått gjennom et noe turbulent år (www.dagbladet.no/sport/) så virker alt å være som det skal når det kommer til syklingen. Uansett hvor mye pes de får av media, så virker det som om laget er klare favoritter. Chris Froome kommer nok til å bli møtt med tjuvtriks av konkurrentene sine (www.dagbladet.no/sport/), men han virker å kunne takle alt som blir kastet hans vei.

Om han skulle slite så har han støtte i Geraint Thomas og Wout Poels. Samtidig har de en ung colombianer ved navn Egan Bernal som har vært svært god så langt i år. Dette er et såpass sterkt lag at hvem som helst av de kan ende opp i den gule trøya, men som kjent kjører laget for at nettopp Froome skal stikke av med denne.

Tilbake til Lofoten

På tross av at Lofoten er et godt stykke unna glamouren til Tour de France og Frankrike så er dette også et yndet reisemål for de som tar sykling på alvor. En av de fineste sykkelrutene i Lofoten er Vestfjordsruta, og mange vil si at den kan konkurrere med de franske alpene hva angår naturskjønnhet.

Vestfjordruta er en en nydelig rute, rik på opplevelser og severdigheter. Du sykler langs hele Lofoten på den ene delen og ytre Salten på den andre. Dette er med andre i ord i praksis en rundtur rundt vakre Lofoten.

Du vil sykle forbi vakre fjell, nydelig øyer som virke å stikke rett opp fra havbunnen og du vil se den nydelige midnattsolen, men vær forberedt på å bli sust forbi av andre sykkelentusiaster i trikoter!


 

Været

 

Clean up Lofoten

 

Hva selger Svolværingan på Finn.no

Klikk på bildet for å se.

 

Lysets By på Facebook

Ledige stillinger i Vågan