Reine

A Reine1

 

Reine ligger på Moskenesøya, ca. 112 km fra Svolvær og adkomst er med ferge til Bødø eller bil via E10. Reine har ca. 400 innbyggere og har vært et gammelt handelssted helt tilbake til 1775.  Med røde og hvite rorbuer som danner kystlinjen og de omkringliggende toppene av granitt som skyter ut fra Reinefjorden.  Reine fått et rykte som "verdens vakreste sted" og er et av Norges mest fotograferte sted.

Ingen steder er det mer fotvennlig for å fotografere nordlyset enn Reine, og beliggenheten 100 kilometer over Polarsirkelen gjør det perfekt for å få fantastiske bilder. Mulighetene er best fra september til april.

En fin dagstur er å ta båten fra Reine og inn Reinefjorden, gå i land på Vindstad og så gå over åsen (75 meter over havet) til Bunesstranda, En enkel sti både for barn og voksene. Bunesstranda har flere ganger blitt kåret til Norges fineste strand i ulike kåringer.
Bunesstranda
 
For de som ønsker en større utfordring kan man følge stien som leder opp til Helvetestind (602 moh), stien er stort sett veldig god, regn med litt enkel klatring over noen steinurer, og opp noen få bratte partier. Når man kommer opp er det et flott skue å gå langs den luftige ryggen som stuper bratt ned på begge sider.


Reinebringen er et av de mest populære fjellturene. Denne bratte turen fører til en av de største utsiktspunktene på alle øyene: et panorama av Reinefjorden og Lofoten. Stien finner du vest for Reine like forbi tunnelen. Reinebringen er bare 450 meter høy, men turen er bratt og glatt. I 2016 startet arbeidet med å bygge en trappReinebringen fra bunn til topp for å trygge veien opp, dette arbeidet er ikke ferdig og kommunen har nå valgt å stenge stien opp inntil trappeprosjektet er ferdig, dette fordi området er sleipt og glatt, og enkelte går så langt som å si at det er direkte farlig å gå der.

 
Fra Reine er det 10 km til Å i Lofoten, her stopper Kong Olavs Vei (E10), bare kjøreturen hit er en opplevelse i seg selv.
Å I Lofoten er et av de best bevarte fiskeværene i Norge. Samtlige av de gamle trebygningene er fredet. Du opplever her et imponerende panorama. I bakgrunnen rager Lofotveggen og utover havet har man fri sikt til det norske fastlandet, Vestfjorden og Moskstraumen. Norsk Fiskeværsmuseum ligger på Å , med historien om livet på Å og Lofotfisket gjennom århundrene.
Reine er også en av de fremste kajakkdestinasjonene i Lofoten. For roligere forhold, prøv Reinefjorden - utsikten er fantastisk. Erfarne kajakk padlere som leter etter en hel dag på havet, bør vurdere den flotte turen fra Reine til Å. Man kan leie kajakk med eller uten guide, Reine Adventure som ligger i byen i nærheten av Reine Rorbuer organiserer turer og leier ut kajakker.