Fem grunner til å ta turen til Svolvær og Lofoten i sommer

Leserne hos ABC Nyheter har stemt frem Svolvær og Lofoten som et av Norges beste sommersteder. De mektige fjellene, de hvite strendene og den gode maten er noen av grunnene til dette.

 Havnepromenaden. Foto: Johnny Pedersen
 

1) Lofoten er det perfekte reisemålet for naturelskere. Her kan man bli med på ørnesafari, fisketur eller ridetur med godlynte islandshester i fantastiske omgivelser. Her finnes også flere merkede natur- og fjellstier i alle vanskelighetsgrader som man kan oppleve på egen hånd eller sammen med større reisegrupper.
 
2) At maten er god er en viktig faktor for at et sted skal være et attraktivt reisemål. Svolvær har et aktivt fiskemiljø, og man kan kjøpe reker og fisk direkte på kaia. Her kan man også nyte hvalkjøtt og lofotpils på flere utmerkede restauranter på kaikanten forteller leserne.
 
3) En tredje grunn er opplevelsen av å komme inn til Svolvær med Hurtigruten om sommeren. Å skue ut over de vakre fjellene, hvite strender og Lofotens mange fiskevær fra dekk sies å være en erfaring man ikke vil være uten. 
 
4) Surfeparadiset på Unstad er meget populært. Her kan man oppleve mektige atlanterhavsbølger og et utsøkt naturlandskap enten man er en erfaren surfer eller om man bare vil prøve seg på brettet. Turområdet her er også verdt å få med seg. 
 
5) Sist, men ikke minst trekker leserne frem at innbyggerne her er svært gjestfrie og lette å komme i kontakt med, og det er jo en god grunn til å ta turen til Lofoten og Svolvær i sommer.
 
Artikkel referanse: ABC Nyheter
 

 

Været

 

Clean up Lofoten

 

Hva selger Svolværingan på Finn.no

Klikk på bildet for å se.

 

Lysets By på Facebook

Ledige stillinger i Vågan

Siste Nytt

04. desember 2020

Annonse

norgescasino172x240n

norskeautomater172x240

Siste fra NRK Nordland

NRK logo
 • 84 personer har drukna i år
  Én person omkom av drukning i november, i følge Redningsselskapets drukningsstatistikk. Så langt i år har 84 personer drukna i Norge, noe som er to flere enn på samme tid i fjor. En stor del av drukningsulykkene skjer når det er kaldt i vannet, og Redningsselskapet ber nå folk om å være forsiktige.
 • 8. klasse i karantene
  På Andøya er 8. trinn på Andenes skole satt i karantene inntil videre. En elev på trinnet er nærkontakt av en person som er bekrefta smitta med Covid-19, skriver VOL. I samråd med skolen har derfor kommuneoverlegen i Andøy, som et førevar-tiltak, satt elevene og ansatte på trinnet i karantene.
 • Fikk kontroll på bilbrann
  Fire personer måtte til legesjekk etter å ha vært eksponert for røyk i en bilbrann på Leknes i går kveld. Det var ei stund fare for at brannen skulle spre seg til en bolig, men brannvesenet fikk kontroll. Politiet har gjort undersøkelser på stedet.
 • Se Nordlandssendingen her
 • Kåret til fineste drakt
  Bodø/Glimt slår rekord på rekord og har for lengst vunnet Eliteserien 2020. Nå er det også klart at den gule drakten er kåret til den fineste i Eliteserien, skriver Eurosport. Glimt fikk 27,18 prosent av stemmene, og vant foran Brann og Vålerenga.